­

Вино-Скоп 2016

Вино-Скоп 2016

Традицијата продолжува и оваа година, по десетти пат – реномираниот фестивал кој ја исполнува културно - уметничката емоција на градот Скопје – „Вино-Скоп“. Од 28 септември до 2 октомври на плоштадот „Македонија“. Дојдете да ги…

Повеќе...

Вино - сончева светлина заробена од вода

Вино - сончева светлина заробена од вода

Украдете по некој миг, вкусете добро вино, продолжете ја традицијата. Доживејте го модерното со дамки од богата историја, сплотено во автентичниот свет на виното. Ќе најдете приказна која совршено го отсликува историското/традиционалното Скопје со белези…

Повеќе...

Македонско вино

Македонско вино

1.Историја на македонското вино Македонија има богата винска историја. За времето на Филип Втори и Александар Велики, членовитте на македонската кралска династија се познати како големи љубители на виното. Оваа традиција продолжува и за времето…

Повеќе...