­

Новости

After work забави и викенд матине

After work забави и викенд матине

Овогодинешниот Вино Скоп ќе се одржи од 20-ти до 24-ти септември, а за посетителите традиционално ќе понуди уникатно винско доживување. Локацијата на фестивалот- плоштад „Мајка Тереза“ ( пред МОБ), е идеално место и за дневни „after work” забави кои ќе…

Повеќе...

Македонско вино

Македонско вино

1.Историја на македонското вино Македонија има богата винска историја. За времето на Филип Втори и Александар Велики, членовитте на македонската кралска династија се познати како големи љубители на виното. Оваа традиција продолжува и за времето на Римската империја кога Македонија…

Повеќе...

Вино - сончева светлина заробена од вода

Вино - сончева светлина заробена од вода

Украдете по некој миг, вкусете добро вино, продолжете ја традицијата. Доживејте го модерното со дамки од богата историја, сплотено во автентичниот свет на виното. Ќе најдете приказна која совршено го отсликува историското/традиционалното Скопје со белези од своето модерно време. Одберете…

Повеќе...

Вино-Скоп 2017

Вино-Скоп 2017

Вино Скоп по 11-ти пат во Скопје - Да ја дочекаме есента заедно! Од 20-24 септември во Скопје ќе се одржи 11-тото издание на реномираниот фестивал кој го слави виното- Вино Скоп 2017. Локацијата, како и минатата година ќе биде…

Повеќе...