­

Vino-Skop 2016

Vino-Skop 2016

Традицијата продолжува и оваа година, по десетти пат – реномираниот фестивал кој ја исполнува културно - уметничката емоција на градот Скопје – „Вино-Скоп“. Од 28 септември до 2 октомври со нова локација, на плоштадот „Карпошово…

Read more...

Вино - сончева светлина заробена од вода

Вино - сончева светлина заробена од вода

Украдете по некој миг, вкусете добро вино, продолжете ја традицијата. Доживејте го модерното со дамки од богата историја, сплотено во автентичниот свет на виното. Ќе најдете приказна која совршено го отсликува историското/традиционалното Скопје со белези…

Read more...

Performers

Performers

The full program of artists who will perform at this year's Vino-Skop you can view it here.

Read more...